Prestigiosul cor „Madrigal” va sustine doua concerte de muzica bizantina si romaneasca in orasele poloneze Cracovia si Mielec, in perioada 24-25 august 2008. Participarea corului Madrigal are loc cu ocazia desfasurarii a doua festivaluri de muzica.

Primul concert, in data de 24 august 2008, la Biserica „Bożego Ciało” din Cracovia, va avea loc in cadrul renumitului Festival „Muzica in vechea Cracovie” iar cel de-al doilea concert, in data de 25 august 2008, la Biserica „Maicii Domnului” din Mielec, in cadrul celei de-a unsprezecea editii a Festivalului International de Muzica „Mielec”.

Festivalul International „Muzica in Vechea Cracovie”, ajuns la cea de-a XXXIII-a editie, este un festival de inalta tinuta organizat in cea de-a doua capitala culturala a Poloniei. Organizat in fiecare an incepand cu 1976, Festivalul „Muzica in vechea Cracovie” este unul dintre cele mai faimoase si vechi festivaluri de muzica din Polonia, reunind solisti, coruri, formatii camerale si orchestre din intreaga lume. Concertele au loc timp de 17 zile in diverse locatii din oras - biserici, muzee, curti interioare ale unor cladiri istorice sau in mine de sare –, in functie de caracterul muzicii.

Concertul corului „Madrigal” reprezinta cea de-a doua prezenta romaneasca la acest festival dupa ce, anul trecut, concertul Corului „Preludiu” a fost primit cu mult entuziasm de un public numeros, informeaza ICR .

Centrul Cultural din Mielec, oras situat la 140 de km de Cracovia, organizeaza anual Festivalul International de Muzica „Mielec”, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din zona. Anul acesta, la Festival participa coruri, formatii camerale, orchestre si organisti din SUA, China, Franta, Izrael, Germania si Polonia (care il va aduce si pe cunoscutul compozitor Henryk Mikołaj Górecki). Corul „Madrigal” are statut de invitat special la acest Festival.

Participarea corului „Madrigal” in cadrul celor doua festivaluri de muzica poloneze s-a realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Varsovia.