O expozitie de arta populara romaneasca este vernisata vineri, 8 august, la Casa Romaneasca din cadrul Ambasadei Romaniei de la Beijing. Expozitia intitulata Tezaur Romanesc va fi deschisa in perioada 1 – 25 august si va prezenta costume populare de sarbatoare reprezentative pentru toate zonele etnografice ale tarii, icoane, covoare si stergare maiestrit lucrate precum si mestesuguri artistice ca tesutul si olaritul, informeaza Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti ”, organizatorul expozitiei.

Expozitia se constituie din elemente ce sugereaza interiorul traditional al caselor romanesti – cotul cu patul, coltul cu icoanele, obiceiuri din ciclul vietii – nunta cu o somptuoasa masa, si lada de zestre formata din covoare si stergare.

Actiunea, menita sa puna in valoare arta populara romaneasca, reprezentata in colectiile Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti” este coordonata de conf. univ. dr. Paula Popoiu, Director General.

La vernisajul expozitiei, care a coincis cu deschiderea Jocurilor Olimpice de vara din capitala Chinei, a fost prezent Presedintele Romaniei, Traian Basescu alaturi de care au participat Maria Basescu, Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor si sotia acestuia si Cristian Poteras, primarul sectorului 6 al Bucurestiului.