Volumul Trei intr-un pat de Catherine Alliot, o poveste amuzanta, despre cum gelozia, stramutarea in provincie, paranoia si viata la tara (in Anglia) nu prea fac casa buna, precum si cartea Jemina J. de Jane Green, un roman extrem de amuzant despre ceva apropiat de inima oricarei femei: ...stomacul sunt cele mai recente aparitii in colectia Chic, de la Polirom. Doua carti pe care editura le recomanda pentru vacanta.

Trei intr-un pat, Catherine Alliot

Un roman spumos, inteligent si extrem de amuzant, Trei intr-un pat (2006) este o poveste impanata cu ironii si situatii delicate de un comic irezistibil despre cum gelozia, schimbarea domiciliului, paranoia si viata la tara (in Anglia) nu prea fac casa buna. Imogen Cameron, pictorita neremarcata, se vede nevoita s-o ia de la zero, financiar vorbind, intr-o casuta la o oarecare distanta de Londra sa natala. Nevoita sa locuiasca pe „teritoriul” unei foste iubite a sotului (care-i tot da tircoale) si stapina peste un cird de animale domestice ce-i par cel putin amenintatoare, Imogen mai are si un copil de crescut. Daca si, mai ales, cum se descurca ramine sa descoperiti printre hohote de ris in aceasta carte pe care o devorezi dintr-o rasuflare, ca sa te intorci la ea ori de cite ori te ameninta depresia. Autoarea, copywriter de profesie, stie sa-si dozeze efectele in asa fel incit sa-si tina cititorii cu ochii mari de uimire si gura pina la urechi de-a lungul sirului de intimplari prin care trece eroina.

Jemina J. Jane Green

Jemima J. (1998) este povestea unei jurnaliste la modestul Kilburn Herald. Camuflata in haine lalii, Jemima J. – o tinara simpatica de dimensiuni impresionante – invidiaza talia de viespe si masurile perfecte ale colegei de birou, Geraldine, careia ii rescrie articolele. Jemima stie foarte bine ca este inteligenta, talentata, amuzanta si altruista, dar cine ar banui asta dincolo de barbia ei dubla si obrajii umflati? In plus, barbatul visurilor ei, Ben Williams, vedeta redactiei, o considera doar o prietena foarte buna si-atit. Odata cu descope­rirea navigatului pe internet, Jemima J. intra insa in vorba cu Brad, un tip din California cu ochi albastri si dinti stralucitori, fapt care ii permite sa-si inventeze o noua identitate: acum e JJ, tipa slaba si sexy, exact ca modelele pe care le decupeaza din revistele glossy. Dar, pentru ca Brad vrea sa o vada in carne si oase, Jemima uita de mincare si incepe sa mearga la sala, apropiindu-se in timp record de idealul fizic la care visa... ca sa descopere ca felul in care arati nu este de ajuns ca sa-ti asigure fericirea.