Lansarea romanului Cele mai frumoase creiere de Silviu Gherman va fi insotita de lecturi profesioniste din roman, proiectii, dar si concerte ale trupelor Mes Quins si The Amsterdams. Evenimentul va avea loc vineri, 18 iulie, ora 20.00, in Club Fabrica din Bucuresti. Silviu Gherman este component al trupei Mes Quins. Silviu Gherman a debutat in colectia „Ego. Proza" de la Polirom cu volumul de povestiri Scurta si plictisitoarea viata a lui Kjus.

Invitati la evenimentul lansarii, actorii Tudor Aaron Istodor, Andreea Vasile si Ionut Grama vor citi cateva fragmente din roman.

Editat de Cartea Romaneasca Cele mai frumoase creiere este un roman cu sex, droguri, pedanterie si religie. Romanul a primit Premiul pentru proza la concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Potrivit lui Ionut Chiva, cititorii volumului sau de debut, Scurta si plictisitoarea viata a lui Kjus, stiu deja ca „Silviu Gherman priveste lucrurile cu ceea ce stramosii nostri interbelici numeau «o luciditate rea», care, este aplicata si in cazul personajelor din Cele mai frumoase creiere, un roman cu de toate-sex, droguri, pedanterie si religie."

Dupa Adrian Schiop, Silviu Gherman este „primul roman tinar care nu se mai iubeste nici cu hedonismele anilor '60, dar nici cu anii de aur dintre razboaie", iar daca „Patapievici trebuie citit ca tragicii greci", Silviu Gherman trebuie luat ca „un episod foarte bun din South Park".

Silviu Gherman s-a nascut pe 25 iulie 1981 la Brasov. A facut Liceul de Arte si apoi, fara sa inteleaga de ce, s-a dus in capitala si a intrat la o facultate de manageri. Nu i-a placut. Pe urma a reparat greseala intrind la Actorie. In prezent locuieste in Bucuresti, unde scrie si compune muzica electronica.