Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti (IPIFF) 2008 va prezenta miercuri 16 iulie, in premiera exceptionala in Romania, doua filme Grindhouse (Planet Terror / Planeta Terorii , in regia lui Robert Rodriguez si Death Proof / Masina Mortii, in regia lui Quentin Tarantino), informeaza organizatorii evenimentului.

Grindhouse reprezinta un omagiu adus thrillerelor si horror-urilor de categorie B din anii ‘70 si ‘80, ce rulau in anumite cinematografe obscure, numite "grind houses". Grindhouse este alcatuit din doua parti diferite, semnate de doi dintre cei mai influenti, controversati si apreciati regizori ai momentului, Quentin Tarantino si Robert Rodriguez.

Segmentul lui Tarantino, numit Death Proof / Masina Mortii, este povestea unui psihopat, Cascadorul Mike (Kurt Russell), care vaneaza si ucide fete frumoase cu masina lui. Death Proof a fost selectionat in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes din 2007.

In Planet Terror / Planeta Terorii, de Robert Rodriguez, un mic oras de munte se vede atacat de niste oameni-zombie criminali denumiti "sickos".

Cele doua filme vor putea fi vizionare intr-un "double feature" de 4 ore, un adevarat maraton care se va desfasura la Arenele Tomis din Constanta miercuri seara incepand cu ora 21,30.

Cele doua pelicule Grindhouse vor putea fi (re)vizionate insa si sambata 19 iulie (ora 14,30 - Cityplex) si duminica (ora 21,30 – Cinema pe plaja – terasa hotelului Flora).

Ajuns la cea de-a treia editie, IPIFF 2008 se desfasoara in Constanta si Mamaia in perioada 14-20 iulie 2008.