Festivalul International de Film Documentar DocumFest 2008 va fi organizat de TVR Timisoara in perioada 6-8 noiembrie. Festivalul se va derula pe doua sectiuni competitive si proiectii paralele in afara concursului, centrate pe teme si autori. Totodata, pe perioada festivalului vor fi organizate si alte evenimente conexe precum workshop-uri, conferinte, expozitii, informeaza organizatorii.

Festivalul va avea doua sectiuni: documentar de autor si documentar de televiziune. Tematica festivalului este libera, dar in fiecare an se va acorda si un premiu special pentru tratarea unei problematici propuse de organizatori. Pentru actuala editie a fost aleasa tema Dialogului intercultural, avind in vedere ca 2008 este Anul European dedicat relatiilor dintre culturi. In 2009, tema festivalului va fi „Revolutiile in Europa de Est.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, pana in acest moment, au confirmat participarea in juriul international trei nume de prestigiu: dr. Bert Hogenkamp (Olanda), profesor la Universitatea din Utrecht, specializat in istoria filmului documentar, Davin Lowen (Marea Britanie), presedintele juriului CIRCOM si Jean-Pierre Rehm (Franta), coordonatorul festivalului FIDMARSEIILE.

In cadrul festivalului se vor acorda urmatoarele premii:

1. Marele Premiu-Trofeul Festivalului

2. Premiul Special al Juriului

3. Premiul pentru cel mai bun documentar de autor

4. Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune

5. Premiul Special pentru Dialog Intercultural

6. Premiul Special pentru cel mai bun documentar destinat copiilor si adolescentilor

7. Premiul Special pentru cel mai bun documentar realizat de studenti

Marele Premiu si premiile speciale pot fi acordate oricarui film din selectia oficiala, indiferent de categoria la care este inscris.

Pot fi inscrise in festival filmele produse dupa data de 1 ianuarie 2006, indiferent de lungimea acestora si de suportul pe care au fost realizate. Un autor se poate inscrie cu un singur film la o sectiune. Un film poate fi inscris la o singura sectiune.

Inscrierea filmelor la Festivalul DocumFest nu presupune plata unei taxe de inscriere, informeaza siteul oficial al festivalului. Pentru inscrierea la festival, autorii vor trimite pana la data limita de 8 septembrie 2008, (data postei) la adresa TVR Timisoara, Str. Pestalozzi, nr. 14A, Timisoara-300115, Romania urmatoarele materiale:

- copia filmului pe suport DVD (in versiune originala cu subtitrare in limba engleza);

- formularul de inscriere completat integral (in limba romana sau engleza); formularul se va completa atat in varianta electronica, la inscriere, cat si in varianta printata, cu semnatura, care va fi trimisa impreuna cu filmul;

- sinopsys-ul si textul pentru subtitrare, in limba engleza, in varianta electronica.

Festivalul beneficiaza de sprijinul Primariei Timisoara, al Consiliului Local Timisoara si al Institutului Cultural Roman, in calitate de coorganizator.

Mai multe informatii privind conditiile de inscriere gasiti pe siteul oficial www.documfest.ro