Fotograful german Greta Hoheisel si artistul audio Norbert Lang au realizat un portret al Bucurestiului in sunete si imagini obisnuite. Rezultatul studiului lor pe parcursul unui an de zile poate fi vazut in expozitia "Bucharest - fragments in a box", vernisata la Galeria Atelier 35 din Capitala.

Cei doi tineri artisti germani au petrecut un an de zile in Bucuresti pentru a studia amalgamul constant de sunete ale orasului, franturile de conversatie prinse de pe strada, fragmente de sunete produse de masini sau alte zgomote comune Capitalei. Pentru captarea acestora, artistii au folosit patru cutii de lemn, care sunt elementele centrale ale expozitiei - numite "peep-boxes" - dotate cu casti audio si lentile de tip lupa pentru a obtine fotografii si inregistrari audio de teren.

Catalogul de expozitie "Bukarest - fragments/Bucuresti - fragmente" contine un caiet si un CD ce reunesc fotografii, texte si sunete, trei componente distincte ce se comenteaza unul pe celalalt, avand teme precum: "Papusa cantatoare. Tren", "Muzicant stradal. Statie de metrou", "Adolescenti. Periferie", "Soapte. Biserica", "Soferi claxonand. Intersectie".

Expozitia se instalatie audio si fotografie este deschisa publicului pana pe 18 iulie, intre orele 15.00 si 21.00. Concentrarea sunetelor de zi cu zi ale Bucurestiului si crearea capacitatii de a observa senzatiile mediului fonic inconjurator vor forma de asemenea si subiectul workshop-ului „Listen to: Bucharest”, ce va fi sustinut in perioada 16 – 18 iulie 2008, la Atelier 35, informeaza siteul www.atelier35.eu