Romania va fi reprezentata la Festivalul International de film Cinema Jove (Film Tanar), din Valencia de scurtmetrajul Fragmente, o productie 2007 semnata de Anamaria Chioveanu. Filmul a fost selectat din aproape 1.500 de pelicule de gen si va fi proiectat in zilele de 24 si 28 iunie, informeaza Institutul Cultural Roman Madrid. Festivalul de la Valencia se desfasoara in perioada 21-28 iunie 2008.

Potrivit ICR Madrid, scurt-metrajul Fragmente este un film de fictiune alb/negru, de 14 minute. Din distributie fac parte Gilda Stan, Bogdan Albulescu si Ioan Andrei Ionescu. Imaginea: Mihai Bumbu. Sunet: Dan Stefan Rucareanu. Montaj: Anamaria Chioveanu, Alexandru Preoteasa. Scenariu si Regie: Anamaria Chioveanu. Filmul a primit Premiul TIFF la festivalul Cinemaiubit 2007. Filmul a fost selectionat si in festivalul Open-eyes, Germania.

Filmul este o poveste dintre doi buni prieteni din vremea liceului, Sanziana si Vlad. Cei doi nu s-au mai vazut multa vreme dupa terminarea liceului. Dupa ani de zile, Sanziana si Vlad au o singura noapte la dispozitie. O noapte in care sa-si aduca aminte de trecut. O noapte magica in care niste simple obiecte devin mai mult decat par.

In afara proiectiei filmului Fragmente si a prezentarilor din Festival, cu prilejul meselor rotunde si intalnirilor programate de organizatorii Cinema Jove 2008, prin participarea sa directa Anamaria Chioveanu are preilejul sa (re)prezinte cinematografia romaneasca actuala, precum si fragmente din ultimele productii ale tinerilor regizori de la UNATC.

Anamaria Chioveanu, studenta in anul IV la Facultatea de Film, UNATC, Bucuresti, a mai realizat urmatoarele filme:

2006: Zbor - documentar, selectionat in Panorama Filmului Romanesc la Fresh Film Fest,

Karlovy Vary; selectionat la „film.dok” Targu-Mures

2007: Ochiul meu stang: fictiune, 4 min, 35mm color. Premiul Special TIFF, Premiul de imagine Kodak Cinelabs, Premiul de Sunet Andrei Toncu la festivalul Cinemaiubit. Selectionat la TIFF 2008, in cinema mobil A wall is a Screen si la Open Eyes, Germania.

Participarea Anamariei Chioveanu este sprijinita de Institutul Cultural Roman Madrid.

Festivalul International de Film Tanar din Valencia, Cinema Jove, este una dintre cele mai longevive si mai ambitioase formule de acest gen din Spania – pentru scurt si lungmetraje. Se axeaza pe promovarea cineastilor emergenti si proiecteaza filmele cele mai recente, nedifuzate inca pe piata spaniola. De-a lungul timpului s-a dovedit o adevarata pepiniera de tinere talente, iar la actuala editie, cea de-a 23-a, festivalul reuneste simbolic (dupa 40 de ani) regizori de la Festivalul Cannes din mai 1968, tinerii pe atunci Christophe Honore, Balaguero & Plaza, Barbara Goenaga etc.