Targul de Sfintii Petru si Pavel, va reuni la Muzeul Satului, timp de trei zile, 27 – 29 iunie, nenumarati mesteri si creatori populari, din diferite zone etnografice ale tarii, care vor prezenta publicului diversitatea creatiei populare romanesti. Prin demonstratiile mesterilor (ceramica, covoarele, costumul popular, podoabele, instrumenetele muzicale, icoanele pe lem si sticla), vechile mestesuguri, practicate in lumea satului romanesc, isi vor dezvalui tainele in fata publicului bucurestean.

Potrivit comunicatului de presa, o noutate a targului din acest an este prezenta la Muzeul Satului, ca invitati de onoare, a 4 mesteri din Republica Algeriana Democratica si Populara (Ladmia Miloud – artizan metale, Akliouat Smail – artizan impletituri, Meddah Nasreddine – artizan broderie ) insotiti de reprezentantul Asociatiei Nationale de Artizanat din Algeria (Oumaziz Mohamed), care vor face demonstratii de maiestrie artistica.

Este momentul potrivit de ne aminti de hora satului, de vechile cantece lautaresti, de vestiti rapsozi precum cei din Taraful – Morunglav, jud. Olt, de acordurile muzicii de fanfara sustinute de Muzica Reprezentativa a Armatei, de cantecul si jocul traditional de pe Valea Somesului prezentate de ansamblul Somesul Napoca, de savoarea gastronomiei traditionale - cozonaci, placinte poale-n brau, turta dulce, miere, acadele precum si de alte surprise spirituale dar si gastronomice pe care, organizatorii va invita sa le descoperiti in cadrul targului de la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”.

In ziua de 29 iunie, ultima zi de targ, cei ce poarta numele de Petru, Pavel, vor avea acces gratuit, pe baza buletinului de identitate, informeaza organizatorii evenimentului.

Targul de Sfintii Petru si Pavel este organizat de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor.