Filmul romanesc va fi reprezentat la cea de-a 43-a editie a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary de comedia dramatica Boogie, in regia lui Radu Muntean, film selectionat in sectiunea Quinzaine des réalisateurs la Festivalul de Film de la Cannes 2008. Filmul va fi proiectat pe 6 si 7 iulie in complexul cinematografic Lazne III, avandu-i ca invitati pe regizorul Radu Muntean si scenaristul Alexandru Baciu, informeaza ICR Praga.

Boogie, initial denumit 30 si ceva, ii are in distributie printre altii pe Dragos Bucur, Anamaria Marinca, Vlad Muntean, Mimi Branescu, Adrian Vancica. Filmul are la baza un scenariu de Alexandru Baciu, Razvan Radulescu si Radu Muntean si prezinta tentativa lui Bogdan (Dragos Bucur) de a retrai la malul marii aventurile din vremurile bune, impreuna cu prietenii lui din tinerete. Insa incercarea de a-si recupera tineretea pret de o seara, bifand bautura, jocurile, flirtul si prostituatele, se transforma intr-o deziluzie. „Incercarea celor trei de a-si recupera tineretea intr-o noapte se aseamana intr-un fel cu cea a unei vechi trupe de rock care desi s-a desfiintat, se reuneste dupa ani pentru un ultim concert“, spune Radu Muntean. „Si, desi concertul are ceva din farmecul de altadata, oamenii nu se mai simt pe scena, tobarul nu mai tine ritmul, iar solistul a chelit si isi pierde vocea dupa a doua piesa“.

Participarea romaneasca la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary 2008, care se va desfasura intre 4 si 12 iulie, este sustinuta de Institutul Cultural Roman din Praga.

Initiat in anul 1946, Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, unul din cele mai vechi festivaluri de gen, este cel mai important festival de categorie A din Centrul si Estul Europei si singurul festival de aceasta categorie de pe teritoriul Cehiei. Anual, la Festivalul de la Karlovy Vary sunt prezentate in premiera peste 200 de filme din intreaga lume. Festivalul este deschis publicului larg si este vizitat de mii de tineri cinefili. Doua din productiile care vor fi prezentate in competitia oficiala din acest an sunt The guitar, debutul regizoral al lui Amy Redford, si Nick Nolte: No Exit – documentar biografic al lui Nick Nolte, in regia lui Tom Thurman, prezentat la Festival de insusi Nick Nolte. De asemenea, la editia din acest an, Robert De Niro va primi Globul de Cristal pentru intreaga contributie pentru cinematograful mondial. Totodata, organizatorii au pregatit publicului, pe langa sectiunile deja consacrate, o sectiune retrospectiva a Festivalului.