Visatoarele (Dream Junkies) este debutul in roman al Alexandrei Ares. Visatoarele (traducere din limba engleza de Larisa Copaceanu) prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza dureros cu realitatile dificile ale vietii. Un roman despre speranta si deziluzie, Visatoarele surprinde cu o subtilitate uimitoare capcanele primejdioase ale visurilor care ne orbesc in asemenea masura, incat devenim incapabili sa mai vedem realitatea. Evenimentul de lansare a cartii va avea loc miercuri, 25 iunie, la Libraria Carturesti, incepind cu ora 18.30.

Romanul este unul dintre cele cinci titluri cu care debuteaza „Romance”, cea mai noua colectie initiata de Polirom. Alaturi de autoare, la eveniment vor mai fi prezente actritele Ilinca Goia si Mihaela Sirbu, scriitorul Ioan Mihai Cochinescu, criticii Lucia Verona si Alexandru Matei, informeaza editura Polirom.

Visatoarele este un roman antrenant, in care autoironia si luciditatea se impletesc minunat cu interludiile lirice, cartea ii dezvaluie cititorului o imagine demitizata a „visului american”. Cartea descrie experienta unei romance emigrate in America – tara care i-a populat toate visurile copilariei si adolescentei. Dupa sapte ani petrecuti la New York, in care a incercat fara succes sa-si faca o cariera in televiziune si a trecut prin mai multe relatii amoroase din care parea sa lipseasca mereu ceva, Kitty descopera ca „visul american” e de fapt o mare iluzie si, coplesita de sentimentul dezradacinarii, hotaraste sa se intoarca la Bucuresti, unde locuiesc parintii ei. Insa in ultimul moment, dupa ce si-a dat demisia si si-a cumparat biletul de avion, o prietena o invita sa viziteze Los Angelesul, iar in aceasta calatorie plina de peripetii Kitty intalneste barbatul visurilor sale si, pentru prima data in viata, simte fiorul adevaratei iubiri. Un roman despre speranta si deziluzie, Visatoarele surprinde cu o subtilitate uimitoare capcanele primejdioase ale visurilor care ne orbesc in asemenea masura, incat devenim incapabili sa mai vedem realitatea.

Autoarea Alexandra Ares, absolventa a Facultatii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucuresti, a lucrat ca redactor si realizator pentru Redactia Teatru din TVR (1992-1997), realizand zeci de emisiuni Gong, Scena si Maestrii Teatrului Romanesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), O anumita stare de spirit cu Alexandru Darie (1995), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) si docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivascu (1997).

In 1998 a emigrat in Statele Unite, la New York si a lucrat pentru diverse televiziuni, case de productie si sindicate de stiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generala a ONU (2005) si UNDP (2006). In prezent isi imparte timpul intre Manhattan si Bucuresti si scrie atat in limba engleza, cat si in limba romana. In Romania a mai publicat Exilata in trecut, la Editura Cartea Romaneasca, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine si piesa bilingva Waking Beauty-Frumoasa adormita si trezita, care s-a jucat intr-un spectacol-lectura pe Off-Broadway si a fost distribuita in Drama Bookstore din New York. Dream Junkies (Visatoarele) este primul ei roman.