Grupul Romanian Piano Trio va sustine un concert de muzica clasica, duminica, 22 iunie, la Bruxelles. Evenimentul va avea loc la prestigioasa institutie Flagey de la Bruxelles, sub forma unui brunch muzical.

Membrii grupului sunt Alexandru Tomescu (vioara), Razvan Suma (violoncel) si Horia Mihail (pian). In acest trio de virtuozitate, violoncelistul Alexandru Tomescu se bucura de o notorietate speciala si datorita instrumentului pe care concerteaza, vioara Stradivarius Elder Voicu. Fabricatta in 1702, vioara a fost achizitionata in 1956 de statul roman, iar in 2007 i-a fost atribuita in urma unui concurs national lui Alexandru Tomescu pentru concerte pe o perioada de cinci ani.

Conceptul programului este prezentarea in mediul urban, mobil si educat artistic din Bruxelles a unor tineri muzicieni romani, prin organizarea, in ultima duminica a fiecarei luni, a unui Romanian brunch concert at Flagey, informeaza ICR care sustine concertul artistilor romani. Programul concertului va cuprinde lucrari apartinand compozitorilor: Ginastera, Kreisler, Elgar, Sarasate, Enescu, Mendelssohn.

Potrivit ICR, membrii formatiei Romanian Piano Trio sunt reprezentanti ai unei noi orientari in randul tinerilor cu studii in strainatate prin alegerea lor de a fructifica in Romania cunostintele si experienta dobandite peste hotare. Avand deja o vasta experienta in muzica de camera, cei trei artisti au decis sa formeze un trio permanent, ideea care ii uneste pe cei trei muzicieni fiind, pe langa pasiunea lor reala pentru acest gen, dorinta de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, in buna masura neexplorat, intr-o viziune noua si personala.

Grupul Romanian Piano Trio a sustinut recent un concert la Londra in cadrul Societatii Enescu. Alexandru Tomescu a demonstrat londonezilor iubitori de muzica maiestria sa interpretativa si calitatile instrumentale ale viorii Stradivarius. Desfasurat pe scena Institutului Cultural Roman din Londra, recitalul a cuprins lucrari de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn-Bartholdy si George Enescu.