Soprana Felicia Filip va efectua un turneu european alaturi de trupa etno-dance K1. Inaintea acestui turneu soprama a concertat joi seara, alaturi de trupa Iris, la Opera Romana din Cluj-Napoca.

Proiectul concertelor etno-simfonice a plecat de la premisa regasirii radacinilor folclorice ale muzicii romanesti, fiind sustinuta de partenerii acestui proiect- regizorul Cornel Diaconu, Cristian Mihailescu, directorul ­general al Operei din Brasov si Radu Fornea, liderul trupei K1.

Potrivit Rompres, concertele vor fi sustinute la invitatia comunitatilor de romani care traiesc in strainatate, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor. In 2007, spectacole de aceeasi factura s-au bucurat de un succes deosebit de public, revenirea artistilor romani in mijlocul conationalilor stabiliti peste hotare fiind dovada interesului pentru acest gen de programe.

In stagiunea 2008-2009 a Operei Romane din Bucuresti, soprana Felicia Filip va putea fi admirata in spectacolele cu "Traviata" si "Trubadurul" de Giuseppe Verdi, "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart, posibil in "Boema" de Puccini, precum si in "Liliacul" de Johann Strauss-fiul si in "Vaduva vesela" Franz Lehár.