Un tablou de Picasso a stabilit un record in materie de vanzari la o licitatie in Australia fiind achizitionat la preţul de 6,9 dolari australieni (6,5 milioane de dolari americani). Niciun alt tablou nu a mai fost vândut vreodată pentru o sumă atât de mare in Australia, informează AFP.

Tabloul în ulei datând din 1954, intitulat "Sylvette", a fost pus in vanzare miercuri seara la pretul de 5,75 dolari australieni la o licitaţie organizată de casa Deutscher-Menzies din Sydney, dar un cumparator anonim l-a achizitionat pentru suma finala de 6,9 milioane dolari australieni .

"Este o zi istorică pentru Australia, pentru că o operă internaţională foarte importantă a celui mai mare artist al secolului al 20-lea a fost vândută la un preţ record" în această ţară, a declarat Rod Menzies, proprietar al casei de licitaţii Deutscher-Menzies.

Pictura, reprezentând-o pe Sylvette David, muză şi model al lui Picasso, a fost cumpărată de casa Menzies în timpul unei licitaţii organizate în urmă cu doi ani la New-York, pentru 4,6 milioane de dolari americani. Potrivit publicatiei The Australian, cumparatorul este un colectionar newyorkez cunoscut client al casei de licitatii Menzies.

Recordul de preţ in Australia a fost detinut anterior de o operă a australianului Brett Whiteley, "The Olgas For Ernest Giles", care a fost vândută anul trecut pentru suma de 3,48 milioane de dolari, arata AFP.