Luni, 23 iunie 2008, intre orele 18.00- 24.00, Muzeul National de Arta al Romaniei pregateste un eveniment dedicat Noptii de sanziene - Un ceai de Sanziene la Pallady .

Organizatorii evenimentului lanseaza invitatia catre publicul larg de a petrece o seara magica la Muzeul Theodor Pallady, una dintre comorile ascunse ale Bucurestiului.

In asteptarea Noptii de sanziene, vizitatorii pot vizita muzeul, pot asculta recitaluri de muzica clasica sustinute de Costin Soare (chitara clasica, orele 19.30 - 20.30) si Mihail Ghiga impreuna cu Mircea Ionescu si Claudiu Lobont (vioara si chitara clasica, orele 21.00 - 21.30; 23.00 - 23.30) si se pot delecta cu ceaiuri varatice oferite de Ceainaria Vasiliada.

Cu aceasta ocazie gradina Muzeului Theodor Pallady va fi special amenajata cu lampioane, aluzie la legenda care spune ca de noaptea sanzienelor apar focuri deasupra pamantului, care marcheaza locurile in care au fost ingropate comori. Muzeul Theodor Pallady este situat pe strada Spatarului nr. 22, intr-una dintre cele mai vechi case de locuit pastrate in Bucuresti, casa Melik. Aceasta gazduieste in prezent colectia de arta Serafina si Gheorghe Raut al carei nucleu este alcatuit din tablouri pictate de Theodor Pallady.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu de promovare a muzeelor satelit ale Muzeului National de Arta al Romaniei, se arata in comunicatul MNAR.