Potrivit Televiziunii Romane, grila de vara la TVR Cultural aduce cateva noutati in special pentru iubitorii teatrului. In fiecare seara de joi, TVR Cultural va transmite piese de teatru in direct de pe scenele unor teatre din tara. In deschiderea acestei serii de transmisii, joi 19 iunie, de la ora 19.15, este programata piesa "Istoria comica a doctorului Faust", in interpretarea actorilor de la Teatrul Municipal Baia Mare.

"In fiecare seara de joi, asa cum s-au obisnuit, telespectatorii TVR Cultural pot urmari spectacole de teatru. Noutatea este ca, aproape toata vara, TVR Cultural va transmite piese de teatru in direct de pe scenele unor teatre din tara", se precizeaza in comunicat.

Piesa "Istoria comica a doctorului Faust" este pusa in scena de Victor Ioan Frunza pe baza unui scenariu compus din mai multe texte de Jean Variot, Christopher Marlowe, Johann Wolfgang Goethe, Paul Valéry, Alfred Jarry.

Din distributia piesei fac parte George Costin, Richard Balint, Sorin Miron, Inna Andriuca, Gabriela Del Pupo, Ovidiu Mihaita, Dan Antoci, Ariana Presan, Magdalena Nemes, Valeriu Doran.

Spectacolul este preluat din Festivalul International de Teatru Atelier, ce se desfasoara la Baia Mare in perioada 16-22 iunie, se arata in comunicatul Televiziunii Romane.