Cele 7964 de bilete pentru concertul tenorului Jose Carreras la Timisoara, din data de 20 iulie, au fost puse in vanzare. Perceput ca fiind cel mai important eveniment muzical al anului, spectacolul de la Strandul Tineretului din Timisoara, este singurul concert pe care renumitul tenor Jose Carreras il va sustine in Romania, in cadrul acestui turneu.

Biletele sunt impartite pe categorii, cu urmatoarele preturi:

VIP : 800 lei

Platina (categoria 1): 200 lei

Gold (categoria 2): 150 lei

Silver (categoria 3): 120 lei

Bronz (categoria 4): 100 lei

Potrivit unui raport de vanzare realizat de eventim.ro catre Asociatia Culturala Arte Factum, cel mai bine vandute bilete sunt cele de VIP 800 lei si cele de la categoria Platina (200 lei).

Intrucat cererea de a lua cina in compania tenorului Jose Carreras, dupa concertul de la Timisoara, a fost mult mai mare decat oferta, organizatorii au decis suplimentarea biletelor la categoria VIP, cu inca 50 de locuri, pe locurile cu cea mai mare vizibilitate, si in al caror pret de 800 lei este inclusa si o cina la Yacht Club Timisoara, se arata in comunicatul de presa.

José Carreras, al carui repertoriu include peste 60 de opere, cu o discografie de peste 150 de inregistrari, a colaborat cu cei mai renumiti dirijori ai lumii, printre care Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Riccardo Muti, cu mari regizori precum Franco Zeffirelli, Jean Pierre Ponnelle sau Giorgio Strehler. A interpretat roluri principale in mai multe adaptari pentru televiziune, cinema si video ale unor opere.

José Carreras a format impreuna cu Placido Domingo si regretatul Luciano Pavarotti un trio celebru de tenori care a cantat pe cele mai mari scene ale lumii.