Lansarea volumului “Nunta de Diamant”, scris de Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei cu ocazia aniversarii a saizeci de ani de casatorie ai Majestatilor Lor Regele Mihai si Regina Ana va avea loc joi, 12 iunie, la ora 11.00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, in Sala Lapidarium,. Lansarea volumului, publicat la editura RAO, face parte din evenimentele organizate de Familia Regala cu ocazia acestui eveniment, informeaza un comunicat al Casei Regale.

La Muzeul National de Istorie, alaturi de Majestatile Lor, se vor afla Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Alteta Sa Regala Principesa Elena, Excelenta Sa Domnul Alexander Phillips Nixon, Excelenta Sa Nicolae si sora lui, Elisabeta-Karina, precum si cateva dintre familiile regale europene invitate cu ocazia acestei aniversari.

In cuvintele autorilor, Principesa Margareta si Principele Radu, povestea de dragoste a Regelui si a Reginei merge mai departe decat destinul personal al unui barbat si al unei femei, a caror iubire se masoara cu durata unei vieti. Este povestea unui exil, a unei tari, a unei parti irosite dintr-un secol de neinteles; este povestea unui neam lovit de altii si ratacit in el insusi.

Anul acesta se implinesc saizeci de ani de la casatoria lor. „Nunta de diamant“, asa se numeste sarbatoarea celor ce stau uniti sub semnul casatoriei timp de sase decenii, neintrerupt.

Regele si Regina sunt oameni carora nu le plac destainuirile, nici cuvintele mestesugite. Desi devotamentul lor pentru tara si pentru celalalt sunt evidente, lor nu le place ca acest lucru sa fie descris ori elogiat.

Asadar, sa consideram volumul de fata o poveste cu poze, in care oamenii de astazi sa-si scalde privirea in iubire, frumusete, speranta si mandrie.

Potrivit comunicatului de presa, intrarea publicului si a presei la acest eveniment va fi libera.