Institutul Cervantes din Bucuresti impreuna cu Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale al Academiei Romane organizeaza miercuri 11 iunie, la ora 19:00, prezentarea lucrarii „Tendinte Actuale in Politica Latino – Americana”. Evenimentul va avea loc in gradina Institutului Cervantes din strada Marin Serghiescu numarul 12 din Bucuresti, informeaza un comunicat remis HotNews.ro.

In cadrul prezentarii vor interveni Joaquin Garrigos – Directorul Institutului Cervantes din Bucuresti, Emil Constantinescu – Presedinte al Romaniei 1996 – 2000 si Excelenta Sa Carlos Guillermo Parker Almonacid – Ambasadorul Republicii Chile la Bucuresti. Moderator va fi Razvan Pantelimon, coordonatorul volumului.

Lucrarea reprezinta o premiera in spatiul academic romanesc post-revolutionar, tratand o serie de evolutii recente din zona Americii Latine in viziunea unui grup de cercetatori si specialisti cu un inalt nivel academic si profesional din Brazilia, Chile, Italia, Mexic, Romania si Spania.

Volumul "Tendinte Actuale in Politica Latino – Americana" este construit ca o lucrare eterogena, analizand arii diverse si extrem de diferite atat din punct de vedere conceptual sau academic, cat si geografic. Acesta ofera un punct de plecare pentru viitoarele studii si cercetari romanesti asupra Americii Latine, o zona pe nedrept uitata de cercetatorii romani.

Conceptele si dezbaterile prezentate aici de autori si utilizate pentru studiul si analiza realitatilor Americii Latine pot fi utile cercetatorilor si specialistilor romani pentru utilizarea lor in intelegerea realitatilor si evolutiei societatii romanesti de astazi.