Centrul National al Dansului Bucuresti in parteneriat cu Institutul Goethe Bucuresti, continua seria de evenimente programate in cadrul “Zilelor Strimbe”. In aceasta saptamana puteti urmari spectacolele: Dance (Practicable), "Miercurea lejera", "Poarta Sarutului", iar pe 14 iunie puteti participa la party, cu Daniel Wang si Tom Wilson.

10 iunie, sala Ronda ora 19.00 si 21.00 (2 reprezentatii)

„DANCE (PRATICABLE) ” - Frederic Gies (FR/GER)

Deschidere Frederic de Carlo (FR)

Dance (Practicable) este bazat pe un scenariu care poate fi interpretat atat ca solo, cat si ca piesa de grup. Practicable este o structura de lucru orizontala, creata de Alice Chauchat, Frédéric de Carlo, Frédéric Gies, Isabelle Schad si Odile Seitz, care pune in relatie cercetarea, creatia, transmiterea si producerea structurii. Aceasta structura reprezinta fundamentul mai multor spectacole semnate de unul sau mai multi participanti in acest proiect.

11 iunie, Studio 2, ora 20.00

„MIERCUREA LEJERA” – Maria Baroncea si Eduard Gabia (RO)

“Un spectacol care neavind un trecut, nu trebuie sa aiba nici viitor, doar un present - acum. Disparind, asa cum a aparut, facind doar afirmatia acelui moment. Afirmind in fiecare miercuri, in timp, afirmatiile ajung sa fie ale unei saptamini, ale unor luni, ale unui an - anul afirmatiilor lejere” Eduard Gabia

13 si 14 iunie, sala Ronda, ora 20.00

„POARTA SARUTULUI” - Brynjar Bandlien (NO/RO) si Manuel Pelmus (RO)

„Ideea de a aborda “Sarutul” lui Brincusi, ne-a venit dupa ce am performat cu Antonia Livingstone si Heather Kravas in Brest, Franta. L-am rugat pe Stefan Tiron sa ne insoteasca pe parcursul intregului proces. “Sarutul” si Brancusi au devenit cadrul - cultural, istoric si politic – nevoilor nostre de a ridica anumite intrebari personale, politice si sociale pe care le consideram urgente.

Reconstituirea ca interogatie a istoriei si politicilor de reprezentare.

Sarutul ca miscare personala, publica si politica.”

Brynjar Bandlien si Manuel Pelmus

14 iunie

PARTY cu Daniel Wang (GER/NY) si Tom Wilson (RO/EN)