La Clubul Fabrica se lanseaza, vineri seara, volumul de proza "Urbancolia", de Dan Sociu. Cartea e conceputa ca o scrisoare catre scriitorul francez Pascal Bruckner si vorbeste despre o tara in care care oamenii nu se iubesc pe sine, dupa cum nu-i iubesc nici pe ceilalti.

Eroul cartii, Dan Sociu, este un poet virgin care, la cei 27 de ani, locuieste cu mama lui intr-un oras de provincie. Fiecare zi, la fel: bea, citeste, si se uita la televizor. Intr-o seara, eroul cunoaste doi oameni care il vor deturna definitiv de la rutina lui: Derrin, agent CIA, care a venit in Romania, Botosani, oraselul in care se petrece povestea, pentru a inspecta teritoriile de linga riul Prut unde va fi plasata o baza americana si Diriga, cum e numita in roman, iubita acestuia, o jurnalista de 26 de ani din oras de care Derrin s-a indragostit nebuneste si impreuna cu care practica diverse ritualuri sadomasochiste. De ea se indragosteste si Dan, si inca din prima clipa.

La un moment dat, cei doi devin foarte apropiati, povestea culminind cu o scena de sex in cimitirul orasului, unde Dan descopera surprins ca Diriga este virgina. Alte secrete la fel de surprinzatoare, despre America, despre Romania si despre viata in general sint dezvaluite pina la finalul cartii.

Dan Sociu a mai publicat: "Borcane bine legate, bani pentru inca o saptamina" (Junimea, 2002, Premiul National pentru Poezie „Mihai Eminescu” – debut); "Fratele paduche" (Vinea, 2004); "Cintece eXcesive" (Cartea Romaneasca, 2005, Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din Romania). In 2006, Revista 22, in urma voturilor a peste 20 de critici literari, l-a desemnat ca fiind cel mai bun tinar poet al momentului. "Urbancolia" (volum publicat de Polirom) reprezinta debutul editorial in proza al lui Dan Sociu.