Maestrul George Emil Crasnaru (bas-bariton), unul dintre cei mai importanti interpreti romani de opera si lieduri, acompaniat la pian de maestrul Nicolae Licaret va sustine un recital in cadrul stagiunii muzicale organizata de Accademia di Romania in Roma, in data de 30 mai. Recitalul va cuprinde lucrari de compozitori romani (A. Eliad, D.G. Kiriac, P. Bentoiu, George Enescu), dar si cunoscute arii apartinand unor compozitori straini (G.B.Pergolesi, W.A.Mozart, G.Rossini, P.I.Ceaikovski, Giuseppe Verdi, S. Rachmaninov), informeaza Accademia di Romania.

George-Emil Crasnaru este primul interpret roman de opera lirica care a urcat pe scena teatrului Scala din Milano, in 1992 in Lady M, iar in 1993 cu doua memorabile roluri in opera Don Carlos de Verdi (Marele Inchizitor si Calugarul), cele 10 spectacole fiind dirijate de Ricardo Muti si puse in scena de Franco Zeffirelli. In 1993 a cintat la Scala Messa Glagolitica de Janacek, iar in 1994 a interpretat rolul doctorului Faust din opera Ingerul de foc de Prokofiev, tot la Teatrul Scala, cele 10 spectacole fiind dirijate de Riccardo Chally si reluate, un an mai tarziu, la Opera mare din Paris-Bastille.

Profesor de canto din 1994 la Facultatea de muzica Robert Schumann din Düssedorf, a cantat pe scene prestigioase, printre care: Elisabeth Hall-Londra, Concertgebow-Amsterdam, Gulbenchian-Lisabona, Simfoncii din Bamberg, Simfonicii din Huston-Texas, Simfonici din Colorado, Simfonici din Montreal ,din Toronto, Filarmonica din Praga, s.a.

Nicolae Licaret, unul dintre cei mai renumiti pianisti romani,este profesor si director al Filarmonicii „George Enescu” din capitala. In Italia se bucura de mare notorietate si recunoastere din partea celor mai prestigioase foruri, printre care si cel de cavaler al Presedentiei Republicii Italiene ("Stella della Solidarieta' Italiana").