Personalitati din lumea culturala romaneasca, scriitori renumiti din tara si din strainatate precum si tineri scriitori vor fi prezenti la cea de-a treia editie a Targului de carte – Bookfest, desfasurat in perioada 4 - 8 iunie. Orhan Pamuk, castigator al premiului Nobel pentru Literatura in 2006 va acorda autografe cu ocazia lansarii celui mai nou titlu al sau, romanul politic 'Zapada'.

Unul dintre cei mai cunoscuti scriitori maghiari contemporani, Peter Eszterhazy, autor al unei opere vaste ce cuprinde romane, nuvele, piese de teatru, eseuri, va lansa la targ cel mai premiat roman al sau, 'Harmonia Caelestis'. iar scriitorul ucrainean Andrei Kurkov, a carui opera a fost tradusa in 26 de limbi si s-a vandut in mii de exemplare in intreaga lume, isi prezinta la Bookfest romanele 'Moartea pinguinului' si 'Legea melcului', informeaza Radio Romania Cultural.

Potrivit comunicatului de presa, la editia 2008 a Bookfest va exista un pavilion dedicat in intregime spatiilor de animatie create pentru evenimente si dezbateri. Tot in premiera, la Bookfest va avea loc festivitatea de decernare a premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania, informeaza organizatorii targului.

Bookfest se va desfasura la Complexul Expozitional Romexpo in pavilioanele 13-17, astfel incat, suprafata de expunere va fi mult mai mare decat la primele doua editii ale evenimentului. Potrivit organizatorilr, editia din acest an inseamna in cifre 14.000 mp de spatiu brut, 5.000 mp de standuri, 160 de edituri si aproximativ 50.000 titluri din care iubitorii de carte isi pot alege lectura preferata.

Grigore Arsene, Presedinte AER declara ca ”Bookfest 2008 inseamna, mai mult ca in editiile precedente, spectacol, evenimente, sarbatoare. Am dorit sa facem din Bookfest un loc in care publicul amator de lectura sa descopere carti pentru orice domeniu de interes, orice gust, nivel sau moment, dar si concerte, filme, happening-uri care sa reprezinte o alternativa demna de luat in seama pentru petrecerea timpului liber pe parcursul celor 5 zile. Editia din acest an se desfasoara sub sloganul <> si doresc sa invit publicul sa vina la Bookfest, sa le caute si sa le gaseasca.”