Editura Cartea Romaneasca lanseaza miercuri, 21 mai, volumul Foxtrot XX de Razvan Petrescu. Cartea lui Razvan Petrescu este un text panoramic al sfarsitului secolului XX, in ritm de foxtrot, cu multiple prize erotice parodice, beletristice, cinematografice, politice si sociale. Evenimentul de lansare a cartii va avea loc la Clubul Taranului (in incinta Muzeului Taranului Roman).

Potrivit editurii, alaturi de autor, la lansare vor fi prezenti Calin-Andrei Mihailescu, Marius Chivu si Daniel Cristea-Enache.

Razvan Petrescu s-a nascut la 20 septembrie 1956. Este absolvent al Facultatii de Medicina, Bucuresti. Din 1990 profeseaza ca jurnalist (revistele Cuvantul si Amfiteatru) si redactor de carte (editurile Litera, All si Curtea Veche). Scrie proza scurta, toate volumele sale fiind publicate la Editura Cartea Romaneasca: Gradina de vara (1989), Eclipsa (1993) si Intr-o dupa-amiaza de vineri (1997; Premiul Cartea Anului la Salonul National de Carte Cluj-Napoca, Premiul ASPRO pentru cea mai buna carte de proza a anului, Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor – Asociatia Scriitorilor din Bucuresti). Teatru: Farsa (Editura Unitext, 1994; Premiul UNITER) si Primavara la bufet (Editura Expansion, 1995; Marele Premiu la Concursul National de Dramaturgie „Camil Petrescu”, editia I si Premiul pentru dramaturgie al Uniunii Scriitorilor). Antologia de proza Mici schimbari de atitudine (Editura Allfa, 2003) a fost publicata in Israel, la Editura Nymrod, in 2007.