In aceasta luna se implinesc 20 de ani de la publicarea in Brazilia a primei editii a romanului Alchimistul de Paulo Coelho. O carte care a devenit bestseller international, fiind tradusa in 66 de limbi si atingand vanzari record de peste 30 de milioane de exemplare in 150 de tari. Producatorii de la Hollywood s-au aratat interesati de drepturile de adaptare a cartii pe pelicula, acestea fiind cumparate in 1996 de Warner Brothers.

Pelicula va fi regizata de starul hollywoodian Laurence Fishburne, potrivit declaratiei producatorul american la Festivalul de Film de la Cannes. Weinstein a indicat ca "Alchimistul" va fi o superproductie si ca filmarile vor incepe la inceputul verii 2009.

Producatorul spera sa aiba acelasi succes cu acest film ca si cu alte adaptari literare pe care le-a realizat, precum "Pacientul englez" si "Talentatul domn Ripley".

Alchimistul a fost adaptat si jucat pe scene de pe toate cele cinci continente, in diferite forme -- musical, teatru dansant sau balet, teatru de papusi, drama, opera.

In Romania, premiera piesei omonime a avut loc pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti in octombrie 2005, in prezenta scriitorului.

Romanul Alchimistul, cea mai cunoscuta carte a lui Paulo Coelho a fost tradus la editura Humanitas. Potrivit editurii, aceasta poveste, uluitoare in simplitatea si intelepciunea ei, este despre un pastor andaluz pe nume Santiago care isi paraseste casa din Spania, aventurindu-se in Africa de Nord in cautarea unei comori ingropate in Piramide. Pe drum intilneste o tiganca tinara si frumoasa, un barbat care isi spune rege si un alchimist, care ii arata calea. Nimeni nu stie care este comoara sau daca Santiago poate depasi obstacolele intilnite in drumul prin desert. Dar ceea ce incepe ca o aventura copilareasca pentru a descoperi locuri exotice si bogatii lumesti se transforma intr-o cautare de comori ce nu pot fi aflate decit inlauntrul tau. Plina de seva, evocatoare si profund umana, povestea lui Santiago este un etern indemn de a ne urma visele si de a ne asculta inima.