Centrul National al Dansului din Bucucuresti (CNDB) va propune, joi, o discutie cu Natasa Traistaru, coregrafa care traieste in Germania. De asemenea, tot in aceasta saptamana, la CNDB, puteti urmari spectacolele "Miercurea lejera" si "Amprenta".

Intalnire cu coregrafa Natasa Traistaru, miercuri la ora 19.00

CNDB organizeaza, joi, la ora 19.00 o intalnire cu artista coregrafa Natasa Traistaru din Germania, in cadrul unei discutii moderate de Mihaela Michailov.

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti, in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti, a organizat in perioada 12-21 mai un workshop de dans contemporan condus de Natasa Traistaru.

Miercurea lejera - spectacol de Maria Baroncea si Eduard Gabia

21 mai, Sala Ronda, ora 20:00

“ …Un spectacol care neavind un trecut, nu trebuie sa aiba nici viitor, doar un present - acum. Disparind, asa cum a aparut, facind doar afirmatia acelui moment. Afirmind in fiecare miercuri, in timp, afirmatiile ajung sa fie ale unei saptamini, ale unor luni, ale unui an - anul afirmatiilor lejere. „ Eduard Gabia

Miercurea lejera mizeaza pe forta de improvizatie care devine cu atit mai puternic performativa cu cit e legata de momentul in care dansatorii aleg sa se expuna fara perioade de reflectie. Prezenta dansatorilor si prezentul lor nemediat devine materialul lejer al fiecarei zile de miercuri.

Ultimul eveniment „Amprenta” – Mihai Mihalcea -Remix/You come to see the show and you’ll get an extra burger!

Concept, text si coregrafie: Mihai Mihalcea & Solitude Project Interpreti: Mihai Mihalcea & Mihaela Sirbu (reprezentatie in limba engleza, durata: aproximativ 35 min) „You come to see the show and you’ll get an extra burger!” este un anti-spectacol, dupa cum il numeste autorul sau.

Este o lucrare in perpetua transformare, diferita de la o reprezentatie la alta, care lasa impresia unei repetitii care are loc in fata publicului. Autorul creeaza un remix permanent al continutului, amesteca fara retineri planuri temporale si sentimente de ultima ora, si incearca sa creeze un spatiu propice pentru intrebari si reflectii lansate prin vocea actritei Mihaela Sirbu. Autorul ridica semne de intrebare in legatura cu arta dansului, balansind permanent intre dans si ceea ce se afla in spatele acestuia. Nu fara o nota de ironie, autorul se lasa purtat de subiectivismul sau extrem, incalca regulile si conventiile scenice, si ii dezvaluie publicului amanunte despre culisele crearii spectacolului si despre evenimentele care i-au marcat formarea ca dansator. - Eveniment paralel al BUCHAREST BIENNALE