Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a aprobat regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului national pentru acordarea burselor de cercetare si formare postuniversitara si postdoctorala „Vasile Parvan” la Accademia di Romania din Roma si „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Venetia.

Ca si in editiile trecute, sunt scoase la concurs 14 locuri la Roma si 6 la Venetia, in domeniile: istorie si stiinte sociale, arheologie, arhivistica, biblioteconomie - 5 burse; filologie clasica si moderna - 3 burse; istoria artei si arhitectura - 3 burse; literatura si studii literare - 3 burse; muzica, arte plastice, teatru - 4 burse; stiinte economice si stiinte exacte: fizica, matematica, chimie - 2 burse. Durata stagiului de bursa este de 2 ani (10 luni consecutive anual), cuantumul bursei stabilit pentru acest an fiind de 700 euro/luna, la care se adauga cazarea gratuita asigurata de cele doua institutii, se arata in comunicatul Accademiei di Romania in Roma.

Termenul de depunere a dosarelor este 21 mai 2008. Datorita rastimpului scurt lasat la dispozitia candidatilor, oficiali din cadrul Centrului National pentru Burse de Studii in strainatate au declarat ca vor veni in intampinarea candidatilor acceptand, intr-o prima faza, dosare incomplete, sub rezerva prezentarii documentatiei inaintea datei concursului. Mai multe informatii privind conditiile de inscriere pot fi gasite pe site-ul CNBSS: www.roburse.ro