Povestea maicutei Irina Cornici descrisa de Tatiana Niculescu Bran in cartea Spovedanie la Tanacu a fost adaptata pentru scena. Dramatizarea acestui roman jurnalistic este este semnata de insasi autoarea volumului iar punerea in scena ii apartine cunoscutului regizor Andrei Serban. Spectacolul poate fi urmarit in fiecare seara, de la ora 19.00, in perioada 12-16 mai, pe scena Teatrului Odeon.

Spectacolele, cu filmari documentare realizate de Mirel Bran, sunt urmate de discutii cu publicul, la care participa regizorul Andrei Serban, autoarea Tatiana Niculescu Bran si actorii. Punerea in scena face parte dintr-un proiect realizat in coproductie cu Institutul Cultural Roman, in cadrul Academiei Itinerante Andrei Serban.

Spovedanie la Tanacu constituie, de asemenea, sursa fundamentala a filmului documentar For God's Sake / Cazul Tanacu, realizat de Tatiana Niculescu Bran si Ionut Teianu si prezentat in premiera mondiala la Astra Film Fest Sibiu 2007.

Romanul Spovedanie la Tanacu a aparut in anul 2006 la editura Humanitas. Cartea prezinta ancheta jurnalistica desfasurata in jurul procesului de la Tanacu. Spovedanie la Tanacu are la baza peste 40 de interviuri luate pe parcursul unui an, cu preotul Daniel Corogeanu, calugaritele de la Tanacu, medicii de la Spitalul Judetean Vaslui, ofiterii criminalisti de la Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui, fosti colegi de orfelinat ai Irinei Cornici, familia lui Nistor Stolojescu din satul Cuptoare, judetul Caras Severin, Inge si Wilhelm Schindler din Germania, juristi si oameni ai Bisericii, psihologi, preoti, medici legisti transcrise intr-o forma dramatizata si adesea literara, dupa cum declara autoarea.

Continuarea anchetei jurnalistice realizate de Tatiana Niculescu Bran va aparea in aceasta toamna la Humanitas, informeaza editura.