Gala Tanarului Actor HOP deschide sesiunea de inscrieri la preselectie pentru editia din acest an care se va desfasura in perioada 3 – 6 septembrie. Gala HOP are ca scop promovarea si lansarea tinerilor absolventi din invatamantul superior artistic de stat si particular.

Potrivit UNITER, organizator alaturi de Ministerul Culturii si Cultelor al acestui eveniment, tema Galei este si in acest an subordonata ideii de „ALTERITATE”. In acest spirit, concurentilor li se propune sa prezinte in programul lor o pledoarie, demonstrand ca sansa convietuirii o dau: dialogul, toleranta, acceptarea celuilalt.

La preselectie se pot inscrie actori care au absolvit facultatea, incepand cu promotia 2004. Cei care intrunesc aceste conditii se pot inscrie ca interpreti cu recitaluri individuale (one man / woman show) de pana la 15 minute sau ca interpreti in cadrul unor spectacole cu piese scurte – maximum 45 de minute – care sa nu depaseasca 10 personaje. Textul probei individuale obligatorii pentru cei ramasi in concursul final va fi anuntat la o data ulterioara.

Potrivit site-ului UNITER, preselectia va avea loc la Bucuresti, in zilele de 30 iunie si 1 iulie a.c. Candidatii trebuie sa se prezinte la inscriere cu un curriculum vitae, o fotografie reprezentativa si titlul textului ales, introduse intr-o mapa de protectie (plastic). Data limita de inscriere este 10 iunie 2008.