Filmul regizorului roman Cristian Nemescu, «California dreamin’» va fi prezentat la Bruxelles in cadrul "Festivalului Filmului European pe tema dialogului intercultural", un proiect dedicat filmului european care se deruleaza in perioada februarie – decembrie 2008 in organizarea retelei europene a centrelor si institutelor culturale (EUNIC).

Manifestarea este organizata impreuna cu Parlamentul European, in cadrul anului Dialogului Intercultural, si cuprinde peste 25 de filme, informeaza ICR. Scopul proiectului este de a promova diversitatea culturala prin intermediul productiilor de film europene filmate si produse incepand cu anul 2000.

Romania participa la acest proiect cu filmul «California dreamin’» al regizorului Cristian Nemescu. Proiectia filmului roman va avea loc la data de 14 mai la Parlamentul European, spatiul Yehudi Menuhin, sub patronajul eurodeputatului roman Ramona Manescu. Proiectia de film va fi urmata de o dezbatere in prezenta scenaristului Tudor Voican si a actorului Razvan Vasilache, precizeaza comunicatul ICR.

Invitati la aceasta proiectie de film sunt eurodeputati, functionari europeni, membrii ai corpului diplomatic, reprezentanti media acreditati la Bruxelles.