Taraful Haiducilor din Clejani va efectua un turneu in Israel unde va sustine doua concerte la Haifa si Ierusalim. Trupa de muzicieni de etnie rroma au dus muzica lautareasca cu lautarii vechi si noi prin toata lumea din Franta pana in Japonia si Singapore.

Potrivit ICR Tel Aviv, concertul de la Haifa este programat luni, 2 iunie, la Auditorium Haifa, iar cel de-al doilea concert va avea loc pe 3 iunie la Jerusalem International Convention Center din Ierusalim, in cadrul Festivalului Israel editia 2008.

Taraful Haiducilor este trupa de muzicieni de etnie rroma din Romania cu cel mai mare succes international. De la lansarea primului album, in 1991, acestia au cucerit publicul peste tot unde au cantat, prin talent interpretativ si o extraordinara vitalitate, fie ca interpreteaza piese romanesti traditionale, muzica lautareasca sau adapteaza inovator muzica clasica, dupa cum o demonstreaza cel mai recent album, Maškaradǎ (2007).

Turneul din Israel este organizat de Institutul Cultural Roman, in parteneriat cu Festivalul Israel, Auditorium Haifa, ETHOS The Haifa Art, Culture & Sport Company Ltd. si H.O.R. Haifa.