Organizatorii celei de-a VIII-a editii a “Concursului National de Scenarii” anunta o schimbare in componenta juriului care va selecta scenariile castigatoare. Astfel jurnalistul Dragos Bucurenci va fi inlocuit de jurnalista si scriitoarea Ana Maria Sandu

Potrivit comunicatului HBO, juriul care va citi si selecta scenariile castigatoare este alcatuit din urmatorii membri:

  •   Cristina Corciovescu – Critic de film
  •    Andrei Cretulescu – Senior Writer / Producer HBO/Critic de film
  •    Mihai Chirilov –Director TIFF/Critic de film
  •    Radu Muntean – Regizor/Scenarist
  •    Ana Maria Sandu – Scriitor/Jurnalist

Jurnalistul Dragos Bucurenci a fost nevoit sa se retraga anul acesta din juriu.

Anuntarea castigatorilor se va face in cadrul Festivalului International de Film Transilvania ce urmeaza a se desfasura la Cluj in perioada 30 mai 2008 – 8 iunie 2008.

La Concursului National de Scenarii” se vor acorda urmatoarele premii:

· ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj” este in valoare de 3000 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.

· ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj” este in valoare de 1500 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.

· ”Premiul HBO - 3 zile la TIFF” va fi pus la dispozitia celor 6 (sase) finalisti ai celor doua categorii si consta in urmatoarele: : 3 zile de festival al caror cost va fi acoperit integral (pe langa cazare si transport acest pachet include si accesul gratuit al finalistilor la toate proiectiile si invitatii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc in aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteti gasi pe site-ul www.tiff.ro , incepand cu data de 25 mai 2008).

Inca din 2005, HBO Romania organizeaza Concursul National de Scenarii in parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).