Calatorii care trec prin Gara de Nord din Bucuresti, dar si prin garile din Iasi, Suceava, Alba Iulia, Sibiu si Sinaia vor avea de acum incolo ocazia sa citeasca si altceva decat ziare in timp ce asteapta trenul. Ministerul Transporturilor impreuna cu Uniunea Scriitorilor au amenajat in aceste gari biblioteci publice gratuite, in cadrul proiectului „Scriitori pe calea ferata”. „Este un proiect inedit si sper ca oamenii sa isi aduca aminte de placerea cititului”, a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, la inaugurarea bibliotecii din Gara de Nord. Scopul proiectului este atat incurajarea lecturii, cat si promovarea scriitorilor romani contemporani, anunta Antena 3.

Volumele, puse la dispozitie de Uniunea Scriitorilor, cuprind titluri ale autorilor romani contemporani precum Ana Blandiana, Augustin Buzura, Dan Mircea Cipariu, Nicolae Prelipceanu sau Cassian Maria Spiridon.

Cu aceasta ocazie a fost lansat si volumul „Scriitori pe calea ferata”, care cuprinde antologii de texte ale autorilor care au primit, din 1990 pana in 2006, Premiul Opera Omnia, Premiul National de Literatura si Premiile pentru poezie si proza a Uniunii Scriitorilor si ale Asociatiei Scriitorilor Bucuresti.