Expozitia Fara cuvinte a pictorului Ioan Iacob gazduita de Galeria Anticariat Curtea Veche va fi vernisata vineri 9 mai de la ora 19.00. Evenimentul este insotit de un dialog inaugural sustinut de Aurelia Mocanu si Ioan Iacob. Fara cuvinte cuprinde lucrari inedite expuse in premiera, fiind cea de-a doua expozitie a pictorului la Galeria Anticariat Curtea Veche si a cincea expozitie personala in Romania.

Stabilit in Germania, Ioan Iacob, absolvent al Academiei de Arta din Dusseldorf, la clasa profesorului Gotthard Graubner, este un pictor consacrat, foarte bine primit de public si de critica, ale carui lucrari se regasesc in colectii private importante.

"Pictura lui Ioan Iacob nu alieneaza, ci dimpotriva - te imbie, te iscodeste, incita si seduce. Mi-as dori un exil in pictura lui." aprecia scriitorul moldovean Vladimir Bulat.

In 2007, artistul a fost invitatul special al Muzeului Bruckenthal si al editurii Humanitas, ca ilustrator al lui Ion Creanga. Forta si expresivitatea desenului lui Ioan Iacob s-au reflectat si in paginile editiei trilingve a Povestii povestilor de Ion Creanga, aparuta la Humanitas – o adevarata re-povestire grafica a acestei capodopere a erotismului comic, iar spectacolul cromatic pus in scena de pictor in expozitia Intunericul rosu, gazduita toamna trecuta de Muzeul Brukenthal, a fost reprodus in albumul bilingv Intunericul rosu / Rote Dunkelheit, informeaza editura.