Violonistul David Harrington, leader-ul si fondatorul celebrului cvartet de coarde american Kronos Quartet va profita de prezenta in Romania cu ocazia concertului de duminica de la Sala Radio si va merge intr-o scurta vizita in satul Clejani, locul de origine al Tarafului Haiducilor, informeaza Fundatia Phoenix.

”Imi amintesc bine ultima data cind l-am vazut pe Nicolae Neacsu. Eram la Reykjavik, el nu vorbea engleza, eu nu vorbeam romana, doar am luat micul dejun impreuna si zimbeam unul la altul. Era foarte batrin si stiam ca n-o sa apuc sa-l mai vad niciodata.”

Prezent la Bucuresti pentru prima data, David Harrington a acceptat cu emotie invitatia de a vizita casa lui Nicolae Neacsu, intemeietorul Tarafului Haiducilor. Este destul de rar ca un muzician aflat in turneu sa iasa din circuitul obisnuit aeroport-hotel-sala de concerte. David Harrington a ascultat prima data Taraful Haiducilor in urma cu 15 ani cind a decis ca trebuie neaparat sa ii cunoasca pe lautarii romani si sa colaboreze cu ei. De atunci Kronos Quartet au cintat de mai multe ori impreuna cu Taraful Haiducilor.

De peste 30 de ani, Kronos Quartet – David Harrington (vioara), John Sherba (vioara), Hank Dutt (viola) si Jeffrey Zeigler (violoncel) – isi urmeaza propria viziune, combinind spiritul inovator cu extinderea continua a orizonturilor formatului de cvartet de coarde. Au dat concerte in mii de sali din intreaga lume si au editat mai mult de 40 de inregistrari de o diversitate si creativitate iesite din comun.

Duminica, 11 mai 2008, ora 20:00, Kronos Quartet vor concerta pentru prima data la Bucuresti, la Sala Radio (Studioul de Concerte “Mihail Jora” din Str. General Berthelot nr. 60-64), informeaza producatorul evenimentului Fundatia Pheonix.