Ion Grigorescu prezinta in premiera in Franta o parte din opera sa ramasa mult timp necunoscuta publicului. In perioada 7 mai – 7 iunie 2008, artistul expune la Galeria Jean-Gabriel Mitterand din Paris o serie de fotografii si filme de inspiatie istorica. Expozitia Superposition este sprijinita de Institutul Cultural Roman din Paris.

Considerat uneori drept personalitatea cea mai emblematica a artelor vizuale din Romania postbelica, Ion Grigorescu traieste si creeaza la Bucuresti. Ion Grigorescu, in varsta de 57 de ani, pictor, fotograf, autor de performance, pictor de biserici, artist video, contestatar al regimului si sistemului comunist, critic al societatii consumiste de azi. In perioada comunista, artistul si-a desfasurat activitatea pe ascuns si anonim, autocenzurandu-se. Temele sale predilecte sunt sexualitatea, corpul, peisajul sau omniprezenta politicului.

Opera lui Grigorescu a inceput sa se faca in ultimii ani cunoscuta si peste hotare. Intre cele mai recente expozitii la care au participat lucrari ale artistului Ion Grigorescu se numara Documenta de la Kassel in 2007, sau expozitia "Arta posibilului" din Stockholm deschisa in perioada 20 ianuarie-18 martie.