Pianistul cubanez Roberto Fonseca se intoarce in Romania pentru a 5-a oara, dupa ce ne-a uimit cu virtuozitatea sa in concertele legendelor Buena Vista Social Club - Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo, Cachaíto López, Manuel Galbán, Guajiro Mirabal, Jesus 'Aguaje' Rámos. Roberto Fonseca va concerta la Palatul Copiilor din Bucuresti pe 14 mai de la orele 20.00, informeaza Fundatia Phoenix, organizatorul evenimentului.

Roberto Fonseca este unul dintre cei mai talentati si carismatici tineri muzicieni cubanezi din ultima vreme. Dat fiind nivelul extrem de ridicat al talentului muzical din insula din Caraibe, acest titlu nu este foarte usor de obtinut. Muzica cubaneza este de cativa ani pe val, iar varful ramane proiectul Buena Vista Social Club. Incepand cu 2003, Roberto Fonseca a fost pianistul proiectului, inlocuindu-l cu succes pe legendarul Rubén González. Fonseca este posesorul unui stil cu puternice valente emotionale, iar compozitiile sale au influente din jazz, muzica clasica si muzica traditionala cubaneza. Si-a inceput cariera solo in 2007 cu ocazia lansarii albumului ‘Zamazu’, la casa de discuri ENJA.

Roberto Fonseca a fost in turneu prin toata lumea, in peste 400 de concerte, alaturi de Ibrahim Ferrer. Nici una din cronicile acestor concerte, din America de Sud sau de Nord, din Europa, Asia sau Australia, nu a uitat sa mentioneze talentul lui Fonseca si magnetismul prezentei sale scenice. In 2005 a semnat aranjamentele muzicale si productia ultimului album al regretatului Ibrahim Ferrer, intitulat 'Mi Sueño' (World Circuit, 2007).

Roberto Fonseca (pian si clape), Joel Hierrezuelo (percutii), Javier Zalba (clarinet, flaut, saxofon), Ramsés Rodríguez (baterie) si Omar González (contrabas).

Biletele se gasesc online la www.bilet.ro, la magazinul Muzica, Unirea, Librariile Carturesti si casa de bilete a Salii Radio, precum si in reteaua magazinelor Flanco si Flamingo Computers din toata tara.