Prestigiosul cvartet de coarde american va fi prezent la Bucuresti pe data de 11 mai 2008, la Studioul de Concerte “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Romane, intr-un concert produs de Fundatia Phoenix.

De peste 30 de ani, Kronos Quartet, din a carui componenta fac parte David Harrington (vioara), John Sherba (vioara), Hank Dutt (viola) si Jeffrey Zeigler (violoncel), isi urmeaza propria viziune, combinind spiritul inovator cu extinderea continua a orizonturilor formatului de cvartet de coarde. Au dat concerte in mii de sali din intreaga lume si au editat mai mult de 40 de inregistrari de o diversitate si creativitate iesite din comun, colaborind cu multi dintre cei mai eclectici compozitori si interpreti din lume si comisionind sute de lucrari si aranjamente pentru cvartet de coarde.

De-a lungul carierei lor, Kronos Quartet au avut multe colaborari cu unii dintre cei mai proeminenti compozitori si muzicieni din lume, printre care “parintele minimalismului” Terry Riley, Philip Glass, Steve Reich, Taraf de Haïdouks, Sigur Rós, Nine Inch Nails sau Amon Tobin. De asemenea, Kronos au avut aparitii live alaturi de Allen Ginsberg, Zakir Hussain, Björk, Tom Waits sau David Bowie si au contribuit la albumele unor nume ca Faith No More, Dave Matthews, Nelly Furtado sau Rokia Traoré.

Muzica cvartetului Kronos a fost des folosita si in alte medii – film (Requiem For A Dream, The Fountain, Heat, 21 Grams, True Stories) sau dans contemporan – coregrafi celebri ca Merce Cunningham, Paul Taylor sau Eiko & Koma ilustrind lucrarile lor cu muzica de la Kronos Quartet.

Mai bine de 5 luni pe an, cei de la Kronos Quartet ii petrec in turnee, in sali clasice de concerte, cluburi sau festivaluri din intreaga lume, printre care se remarca: festivalurile WOMAD, Next Wave, Ars Electronica, Donaufest, salile Carnegie Hall din New York sau Barbican din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Sala de Concerte din Shanghai sau Opera din Sydney.

Duminica, 11 mai 2008, Kronos Quartet vor concerta la Bucuresti, la Studioul de Concerte “Mihail Jora” (Str. General Berthelot nr. 60-64). Biletele se gasesc online la www.bilet.ro, la magazinul Muzica, Unirea, Librariile Carturesti si casa de bilete a Salii Radio, precum si in reteaua magazinelor Flanco si Flamingo Computer din toata tara.

Concertul este produs de Fundatia Phoenix.