Teatrul Ariel din Tg. Mures va sustine doua spectacole pentru comunitatea romaneasca din Ungaria. Primul spectacol, Ninigra si Aligru, de Nina Cassian, prezentat pe 8 mai la Casa de Cultura „Duló György” din Micherechi se adreseaza copiilor iar cel de-al doilea programat pentru 9 mai este un spectacol pentru adulti cu titlul Adio secolul XX, informeaza ICR Budapesta.

La invitatia filialei Szeged a Institutului Cultural Roman din Budapesta, Teatrul Ariel din Tg. Mures va prezenta spectacolul Ninigra si Aligru, de Nina Cassian. Ninigra si Aligru sunt doi tigrisori, care s-au intalnit in jungla si s-au imprietenit. Jungla e plina de frumuseti dar si de pericole ce-i pandesc pe cei doi la tot pasul. Dar curajul celor doi si prietenia ce-i leaga ii ajuta sa treaca peste toate obstacolele. Distributia spectacolului este urmatoarea: Alexandrina Bucur, Iuliu Pop Andries, Andi Brandus, Mariana Iordache, Cornel Iordache. Scenariul: Oana Leahu dupa Nina Cassian, Muzica: Zeno Apostolache, Scenografia: Eugenia Tarasescu-Jianu, Regia: Oana Leahu.

Tot cu aceasta deplasare va fi prezentat si un spectacol pentru adulti cu titlul Adio secolul XX, la Liceul Nicolae Balcescu din Gyula in data de 9 mai de la ora 11. Scenariul si regia spectacolului sunt semnate de Horatiu Mihaiu din distributie facand parte aceiasi trupa de actori.

Castigator al mai multor premii la festivalurile de gen atat din tara, cat si din strainatate,Teatrul Ariel din Tg. Mures participa din 1999 la Play Against Violence, program al Fundatiei Culturale Europene, dezvoltand jocul si creativitatea prin teatru, ca prevenire si remediu impotriva violentei. De asemenea, teatrul se adreseaza si unui public tinta matur, explorand in segmentul underground experimentul, ludicul, cautarea si nonconformismul estetic, se arata in comunicatul de presa.