Intre 8 si 12 mai, cei mai buni reprezentanti ai noii generatii internationale de jazz se intalnesc la Bucharest International Jazz Competition - primul si singurul concurs international de jazz din Romania.

Editia din acest an a Bucharest International Jazz Competition reuneste la Bucuresti 19 trupe din 15 tari: Croatia, Franta, Germania, Israel, Islanda, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Slovenia, Spania si SUA. Potrivit comunicatului jmEvents.ro, concursul se bucura de prezenta in juriu a unor artisti de jazz de renume international, precum Roberto Magris (Italia), si Michael Rossi (Africa de Sud).

Evenimentul este secondat de organizarea de jam sessions si workshopuri sub indrumarea unor specialisti internationali care au conceput intalnirile ca experiente inedite pentru participanti, dar si pentru public. In cadrul lor, acestia iau contact cu concepte ca experiment, diversitate culturala, profesionalism si creatie spontana.

Evolutia concurentilor se va desfasura intre 8 si 12 mai, ora 19:00, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei. Finalistii vor da tot ce au mai bun pe 13 mai, pe scena Galei Laureatilor, in timp ce juriul va delibera castigatorii Marelui Premiu tocmai de pe locurile de spectatori, din sala.

Lansat in 2007 sub umbrela EUROPAfest, Bucharest International Jazz Competition isi propune sa incurajeze noua generatie de jazz atat din Romania, Europa, cat si din restul lumii, oferindu-le reprezentantilor acesteia cu varsta pana la 32 ani, sansa de a se face auziti. Editia de anul trecut a adus in competitie 30 de trupe din 25 de tari.