Tanarul violonist Stefan Besan va reprezenta Romania la Eurovision Young Musicians (EYM) 2008, eveniment care are loc la Viena. Stefan Besan va fi insotit si indrumat de violonistul Alexandru Tomescu. Finala Concursului Eurovision este programata pentru data de 9 mai si va fi transmisa de TVR Cultural, informeaza site-ul TVR.

Semifinalele Eurovision Young Musicians au fost stabilite in acest an pentru 4 si 5 mai, in cele doua runde urmand sa participe concurenti din 16 tari, printre care: Austria, Croatia, Cipru, Germania, Grecia, Finlanda, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Rusia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Marea Britanie. Reprezentantul Romaniei este programat sa intre in concurs pe 4 mai, la ora 16.20 (ora Vienei).

Repertoriul lui Stefan Besan pentru concursul de la Viena cuprinde trei lucrari: Gheorghe Neaga - Miniatura, George Enescu - Lautarul (din Suita Impresii din copilarie) si Camille Saint Säens - Introducere si Rondo Capriccioso op.28. Aceste lucrari vor fi interpretate la semifinala din 4 mai, iar in cazul in care Stefan se califica printre cei 7 finalisti, va interpreta, pe 9 mai, lucrarea lui Felix Mendelssohn Bartholdy - Rondo (din Concertul in Mi minor op.64).

Stefan Besan s-a nascut la Chisinau in 1990 si de doisprezece ani studiaza vioara. A debutat pe scena, la Tulcea, pe data de 25 mai 1995, compozitorul sau favorit fiind C. Saint-Säens. Este elev al Liceului de Muzica „George Enescu", din Bucuresti.

Finala Eurovision Young Musicians 2008 se desfasoara pe 9 mai in Piata Primariei din capitala austriaca. Din 2002, Romania a fost reprezentata la Eurovision Young Musicians de Cristian Andrei Fatu - vioara, la Berlin, urmat in 2004 de Octavian Alin Lup - violoncel, la Lucerna si de Alina Elena Bercu - pian la Viena, in 2006.