Libraria bucuresteana Carturesti va fi sambata, 3 mai, incepand cu ora 11.00, punctul de intalnire al tuturor iubitorilor de cultura poloneza. Muzica si carti la preturi speciale, reviste (suplimentul „polonez” al saptamanalului „Observator cultural”) proiectii de filme de animatie (de la orele 12,00, 13.30, 15.00, 16.30), daruri mai mici si mai mari asortate cu nelipsitele dulciuri poloneze sunt pregatite sa intampine oaspetii.

Potrivit Institutului Polonez, ziua de 3 mai va fi marcata, de asemenea, prin vernisarea, expozitiei „Cultura poloneza contemporana”, un compendiu sub forma de planse tematice infatisand cele mai importante fenomene culturale din literatura, muzica, teatrul, filmul, artele plastice contemporane.

Pentru ora 19.00 este pregatit un eveniment special: lansarea CD-ului Szymanowski Re:loaded, un proiect realizat de Institutul Polonez in colaborare cu Bucharest AV, Cvartetul Sempre, Marta Hristea, Cristian Soleanu, Vlad Popescu, Electric Brother si Casa Gontz. CD-ul contine lucrari ale compozitorilor polonezi Karol Szymanowski si Grażyna Bacewicz intr-o interpretare absolut inedita, conceputa de Vlaicu Golcea, si este o inregistrare live a concertului sustinut in decembrie, la Teatrul Act din Bucuresti.

Lansarea va fi urmata de un mini-concert cu piese de pe CD, sustinut de Oana Maris (oboi), Georgiana Maria (vioara), Vlaicu Golcea (live electronics), Daniel Ivascu (percutie), insotit de proiectii video semnate Casa Gontz.