Seria de ateliere de arta improvizatiei, demarata in luna februarie de Teatrul Fara Frontiere in colaborare cu Fundatia Calea Victoriei, in cadrul programului "Ce nu te invata scoala", continua cu o noua serie de cursanti. Improvizatia bazata pe metoda Viola Spolin si Keith Johnstone dezvolta dorinta de colaborare, flexibilitatea, capacitatea de a asculta si de a conduce. Deprinderea acestor abilitati, prin joc, este esentiala pentru dezvoltarea personala.

Cursurile au o fecventa saptamanala si se desfasoara dupa cum urmeaza:

- Pentru avansati: 1, 8, 15, 22 mai 2008

- Pentru incepatori: 9, 16, 23, 30 mai 2008

De asemenea, potrivit institutiei, se fac inscrieri si pentru categoria de varsta 11-14 ani.

De ce ajuta improvizatia atat copii cat si adultii?

In timp ce educatia scolara se concentreza pe disciplina si imitatie, privand elevii de unele din calitatile de care au nevoie pentru a izbandi in societatea de maine, improvizatia bazata pe metoda britanicului Keith Johnstone dezvolta in copii si tineri alte aptitudini, cum ar fi: dorinta de colaborare, flexibilitatea, capacitatea de a asculta si de a conduce. Deprinderea acestor abilitati, prin joc, este esentiala pentru dezvoltarea copiilor si succesul lor intr-o lume in continua schimbare.

Tehnicile improvizatiei reprezinta o excelenta modalitate de a dobandi aptitudini care pot fi utile in fiecare aspect al vietii cotidiene. Aceste deprinderi pot servi in domeniul profesional, in cel al relatiilor interumane si contribuie la cresterea creativitatii si a spontaneitatii participantilor. Pe durata cursului de improvizatie, participantii vor avea sansa

Sa intre in legatura cu latura artistica, invatand sa-si exploateze creativitatea si sa isi transforme gandurile si ideile in arta

Sa isi dezvolte personalitatea la nivele multiple

Sa se distreze de minune intr-un mediu relaxat

Sa isi dezvolte abilitatile de comunicare, prezentare, inter-relationare, precum si o serie de alte calitati utile la locul de munca: curajul in asumarea riscurilor, cresterea capacitatii de adaptare, spontaneitatea in rezolvarea problemelor neprevazute, dobandirea sigurantei si increderii in sine.

Mai multe informatii despre ateliere si modul de participare si inscriere gasiti pe site-ul Teatrului Fara Frontiere .