Opt scriitori si critici din Romania sunt invitati sa participe la mese rotunde si lansari dedicate cartii romanesti in cadrul celei de-a XV-a editii a Festivalului de Carte de la Budapesta. Festivalul se desfasoara in perioada 24-28 aprilie.

Numeroase titluri au fost traduse in limba maghiara in 2007 si 2008 prin programul de traduceri al Institutului Cultural Roman, printre care „Sunt o baba comunista” de Dan Lungu (Editura Jelenkor), „Exuvii” de Simona Popescu (Editura Pont) sau proze optzeciste de Daniel Vighi, Mircea Pora, Traian Stef, Mircea Cartarescu s.a. in antologia „Dilingó” aparuta la Editura Noran.

Va fi lansat de asemenea „TextImage”, un volum de studii de istorie a artei, cu contributie internationala, aparut la Editura ICR, in prezenta lui Erwin Kessler si Gh.Vida. Prezentarile si dezbaterea despre literatura romana contemporana de la Standul Romaniei, organizat de Ministerul Culturii si Cultelor din Romania, vor fi moderate de criticul József P. Körössi si Brindusa Armanca, directoarea ICR Budapesta.

La intalnirea romancierilor debutanti, „First Novel Festival”, Romania este reprezentata in acest an de Filip Florian cu „Degete mici”, roman tradus anul trecut la Editura Magvető, informeaza ICR.