Cinemateca Elvira Popescu incearca sa arate modul in care anumite filme din repertoriul cinematografic francez au devenit filme de referinta si de ce si-au lasat acestea amprenta asupra istoriei cinematografiei. Fiecare proiectie va fi precedata de o prezentare scurta dar cat se poate de aprofundata, facuta de un profesionist roman din domeniul cinematografiei, cuprinzand istoricul si caracteristicile operei. Cea care va anima aceasta editie a « cinematecii Elvira Popescu » este criticul de cinema Cristina Corciovescu care a ales filmul L’ami de mon amie de Eric Rohmer, informeaza Institutul Francez.

Membra a Uniunii Cineastilor din Romania si a Federatiei Internationale a presei cinematografice, Cristina Corciovescu colaboreaza cu revistele Bucarest Hebdo, Time Out si prezinta o emisiune de cinema la Radio Romania Cultural.

Filmul L’ami de mon amie, realizat in 1987 de catre Eric Rohmer, are in rolurile principale pe Emmanuelle Chaulet si François-Eric Gendron.

Blanche s-a stabilit de curand la Cergy-Pontoise unde lucreaza ca atasat administrativ la primarie. In timpul unei pauze de pranz, o intalneste pe Léa, o persoana vesela si simpatica. Desi nu prea se omora cu sportul, ea accepta sa o insoteasca pe Blanche la piscina. Acolo il intalnesc pe Alexandre, amic cu Léa, care era insotit de iubita lui din acel moment. Blanche e sedusa de farmecul tanarului inginer. Vine vacanta. Léa pleaca, Blanche ramane in oras. Din intamplare, il intalneste pe strada pe Alexandre de care incearca, cu stangacie, sa se apropie, asa cum face, de mai multe ori si cu iubitul lui Léa, Fabien.

Proiectia filmului va avea loc marti 22 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din Bucuresti. Biletele vor fi puse in vanzare cu 30 de minute inainte de inceperea proiectiei. Pretul unui bilet este de 5 RON .