Cea de-a 20-a editie a Festivalulului International de Scurtmetraje Filmfest Dresden s-a desfasurat intre 15 – 20 aprilie 2008. In cadrul Noptii Calaretului de Aur, care a avut loc sambata seara (19 aprilie), au fost decernate marile premii ale festivalului. Adrian Sitaru a obtinut Calaretul de Aur pentru cel mai bun film artistic de scurtmetraj international cu pelicula „Valuri” la Filmfest Dresden.

La acelasi festival au mai participat in competitia internationala si regizorii romani Marian Crisan cu „Amatorul”, Paul Negoescu cu „Examen” si Bogdan Apetri cu „O foarte mica trilogie despre singuratate”.

La editia aniversara din acest an a Filmfest Dresden au participat 69 de filme in competitie selectate din peste 2.000 de filme care au aplicat pentru participare.

Potrivit ICR Berlin, Festivalul International de Scurtmetraje Filmfest Dresden este unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa si ocupa locul I in ceea ce priveste suma totala acordata sub forma de premii (60.000 €).

Participarea cineastilor romani la festival a fost sustinuta de catre Institutul Cultural Roman „Titu Maiorescu” din Berlin.