In incheierea Saptamanii Nationale a Voluntariatului (14-20 aprilie), Centrul National de Voluntariat initiatorul acestui eveniment, organizeaza pe 19 aprilie o serie de activitati reunite sub numele de “Voluntar la carnaval!”.

Evenimentul desfasurat in parcul Cismgiu din Bucuresti reuneste activitati dupa cum urmeaza:

- animatie de strada, improvizatii,

- teatru de strada,

- improvizatii tobe,

- demonstratii breakdance,

- miniconcert muzica hip-hop, pop-dance, folk,

- impartirea de fluturase despre voluntariat si organizatiile participante

Potrivit organizatorilor, aceste activitati sunt sustinute de voluntari ai organizatiilor non-guvernamentale din Bucuresti care sustin si cred in promovarea voluntariatului. Actiunea incepe in jurul orei 10.00 la Foisor – Cismigiu unde are loc intalnirea pentru organizare si pentru a primi tricouri SNV, si se extinde peste tot Cismigiul:

- 11.00 – 12. 30 animatie de strada – Asociatia A.R.T. Fusion

- 12.30 – 14.00 demonstratii breakdance, miniconcert muzica hip-hop, pop-dance, folk – Campania Kartier a Clubului de Tineret al Bibliotecii Metropolitane

- 14.00 – 16.00 improvizatii, teatru de strada, improvizatii tobe, pantomima – Trubadurii secolului XXI

- 16.00 – 18.00 animatie de strada – Asociatia A.R.T. Fusion

In cadrul acestui eveniment toti voluntarii implicati vor primi diplome semnate de catre reprezentantii Primariei si ai Prefecturii Bucuresti pentru implicarea in evenimentele din cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, informeaza organizatorii.

Activitatea face parte din Saptamana Nationala a Voluntariatului (14-20 aprilie). SNV este un eveniment national initiat de Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat in colaborare cu Reteaua Centrelor de Voluntariat din Romania. Editia 2008 a Saptamanii Nationale a Voluntariatului este a VII-a editie in tara, si a III-a editie sustinuta in Bucuresti, desfasurandu-se sub egida Campaniei Nationale pentru Promovarea Voluntariatului "E timpul sa fim altfel!Faptele nobile nu sunt pe bani!" in perioada 14-20 aprilie.