Sub titlul generic “Europa se misca”, va avea loc la Berlin, in 19 aprilie, cea de-a doua editie a Noptii europene a cluburilor. Pe parcursul noptii de sambata spre duminica, 100 de DJ si formatii din 27 de tari membre ale Uniunii Europene vor sutine concerte in 34 de cluburi berlineze.

Programul de la Clubul Babette va fi sustinut de trei DJ din Romania: Camil & Cosmiq Microbiq si DJ Minus. Participarea celor trei DJ este sprijinita de Institutului Cultural Roman “Titu Maiorescu” din Berlin care prin acest demers se implica si pe scena -larg prizata de publicul tanar- a culturii de club, foarte intens reprezentata in capitala germana.

Cosmin Microbiq & Camil reprezinta o noua generatie pe scena romaneasca de muzica electronica, deja remarcati la diferite festivaluri internationale (Grecia, Suedia, Germania). Stilul lor este spontan si eclectic, cu influente psihedelice ale anilor ’60, rock’n’roll, electro-pop sau space disco. Cosmin Microbiq este Cosmin Tapu, directorul artistic al Rokolectiv, cel mai important festival de muzica electronica si cultura digitala din Romania. Camil Dumitrescu este pe langa activitatea sa de DJ un foarte cunoscut fotograf de moda stabilit la Bucuresti.

Minus este Daniel Stanciu, student la calculatoare (21 de ani). Creeaza muzica de cativa ani, punand accentul mai degraba pe aspectul emotional al muzicii, decat pe partea tehnica a acesteia. Aparitiile live de anul trecut ale sale includ festivalul Rokolectiv, Testpoint, UndergroundTM, Nomad, TMBase, precum si la festivaluri din Norvegia, Olanda si Grecia.

Cea de a doua editie a Noptii Europene a Cluburilor - desfasurata sub inaltul patronaj al ministrului german de externe, Dr. Frank-Walter Steinmeier, co-productie a Ministerului de Externe German si a Comisiei Cluburilor din Berlin cu ambasadele si institutele culturale ale celor 27 de tari-membre EU - este urmarea imensului succes de care s-a bucurat prima editie a manifestarii, desfasurata in martie 2007, cand s-au sarbatorit la Berlin 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, informeaza ICR.