Trupa romaneasca de rock alternativ Kumm va canta pentru prima data pentru publicul turc pe 13 aprilie, in cadrul festivalului GepGenc (Youthful) FeSTiVaL 2008. Festivalul international pentru organizatiile non-profit de tineret GepGenc (Youthful) FeSTiVaL 2008 este organizat de Youth Studies Unit din cadrul Universitatii Bilgi Istanbul, in perioada 11-16 aprilie 2008. Editia din acest an are ca tema A fi vecini si scopul principal este crearea unui forum de colaborare intre organizatiile de tineret din Turcia si internationale.

Trei organizatii din Romania-Centrul de dezvoltare curriculara si studii de gen FILIA (SNSPA), Asociatia Studentilor in istorie Dacia (Universitatea din Bucuresti) si Fundatia Societatea Reala Bucuresti vor participa la Targul ONG-urilor din 12-13 aprilie si la atelierele programate pe intreaga perioada de derulare a evenimentului, informeaza ICR Istambul. Corespunzator solicitarilor organizatorilor, au fost alese organizatii din domenii diferite-studii de gen, istorie si analiza politica.

Trupa Kumm va canta pentru prima data in fata publicului turc si este singura trupa straina invitata in festival. Fondata in 1997 la Cluj, trupa Kumm a lansat pe piata sase albume pana in acest moment si a avut peste 500 de concerte in Romania si numeroase prezente peste hotare. Kumm este compusa din Eugen Nutescu – chitara, armonica, vocal; Catalin Mocan – vocal; Kovacs Andras – clape; Mihai Iordache – saxofon; Csergo Dominic – baterie, informeaza ICR Istanbul