Ca producator, colaboreaza cu regizori precum Radu Jude, Paul Negoescu, Adrian Sitaru si… Razvan Radulescu; cel mai recent succes in aceasta calitate: proiectul de debut in lungmetraj “Felicia, inainte de toate”, al ultimului regizor mentionat si al Melissei De Raaf, a fost acceptat in “Atelierul” de dezvoltare Cinefondation din cadrul Cannes. In noiembrie 2006, s-a numarat printre membrii fondatori ai Societatii Culturale NexT, dedicata memoriei regizorului Cristian Nemescu si sound-designer-ului Andrei Toncu, societate care organizeaza anual Festivalul International de Scurt si Mediu Metraj NexT (editia a doua: 7 - 13 aprilie a.c.).

Cum vedeti publicul-tinta al festivalului NexT?

Destept, doritor sa descopere si sa se bucure de Cinema. Urban, tanar in spirit si de toate varstele in buletin. Gata sa puna intrebari si sa lanseze discutii, bucuros sa poata sta de vorba cu cineasti din alte culturi, mai apropiate sau mai indepartate.

Care credeti ca sunt principalele atuuri ale editiei a doua a festivalului?

Ca e un eveniment prietenos, fara covoare rosii si fitze, o intamplare in care oricine poate vorbi cu oricine si in care cei veniti din lumea larga vor sa-i cunoasca pe romani la ei acasa. Varietatea selectiei cred ca este de asemenea un atu: spectatorii vor putea vedea musical-uri si drame, filme la limita experimentului si comedii, animatie si horror. Alte atuuri: prezenta unui agent hollywoodian, in persoana lui David Flynn, in cautare de artisti in ascensiune – atentie, din toate meseriile, nu doar regizori sau actori! –, prezenta reprezentantilor „Semaine de la Critique” (Bernard Payen) sau a sectiunii „Forum” de la Berlinala (Anna Hoffmann) in juriu, prezenta directorului departamentului de film de la ZDF-ARTE, Meinolf Zurhorst, prezenta unuia dintre selectionerii festivalului Sundance si director al unui canal de televiziune, dedicat scurtmetrajului, din Canada (Shane Smith) si, nu in ultimul rand, prezenta in juriu a vedetei competitiei de anul trecut, regizorul – canadian, din nou – Jamie Travis.

Cum ati reusit sa-l convingeti pe Jamie Travis sa vina la Bucuresti pentru NexT?

Cred ca pur si simplu prin felul in care a fost receptat NexT dincolo de ocean. A auzit atatea lucruri pozitive despre cum a fost anul trecut, ca a devenit curios sa vada ce naiba fac oamenii aia de la capatul celalalt al lumii si cum sunt ei, de ce l-au iubit atat de tare… Altfel, habar n-am. Acum treaba noastra este sa ne ocupam sa fie cel putin la fel de bine ca anul trecut si sa povesteasca la randul lui de bine…

Ada Solomon
Foto: HotNews.ro